уторак, 11. новембар 2014.

Pita sa sirom od heljdinih kora


Potrebno je:
1/2 kg heljdinih kora za pitu,
1/2 kg sitnog sira,
2 jogurta,
4 jaja,
1 dl ulja,
50 g griza,
1 prašak za pecivo.

Priprema:
Umutiti jaja sa jogurtom, uljem i praškom za pecivo, dodati griz. Od 1/2 kg kora trebalo bi umotati tri rolata. Kore razdvojiti i podeliti u tri jednaka dela. Pripremljenim filom četkicom mazati kore i ređati ih jednu preko druge, na zadnjoj 5 ili 6 kori (u zavisnosti od debljine samih kora) preko fila  dodati sitan sir. Sve kore lepo umotati u rolat, iseći i poređati u pripremljen pleh, preliti svako parče po sredini ostatkom fila po želji dodati laneno seme, susam... Pitu peći na 180 stepeni oko 15 minuta u zavisnosti od jačine rerne...
Poslužiti vruće uz jogurt ili pavlaku...

Uživajte u svakom slatkom zalogaju! 
Kuvajmo srcem!