четвртак, 04. децембар 2014.

Posna piramida sa susamom i ratlukom

Jednostavna a vrlo ukusna poslastica, za sve ljubitelje susama 


Potrebno je:
  • 300 g ratluka,
  • 300 g susama,
  • 150 g žele bombona.
Priprema:
Pripremiti trouglasti kalup, obložiti ga samolepljivom folijom i premazati je sa nekoliko kapi ulja.
Na suvom tiganju i tihoj vatri propržiti susam, proprženom susamu dodati na sitnije komade iseckan ratluk, lagano mešajući masu sjediniti sve sastojke... U prethodno pripremljen  kalup izručiti 1/2 mase i lepo poravnati kašikom (budite oprezni masa je jako vruća, ali sa njom je moguće raditi samo dok je u tom stanju) po srediti poređati žele bombone u raznim bojama zatim dodati ostatak mase. Kalup popuniti do vrha, dobro pritisnuti sa svih strana da bi masa ravnomerno pokrila sav žele i bila jednako raspoređena u svim delovima kalupa. Ostaviti kalup da se masa potpuno ohladi i dobro stegne, tek onda izručiti piramidu iz kalupa... Svi  koji vole susam u ovako slatkoj  kombinaciji verujem da će uživati u ovoj poslastici.


Uživajmo u svakom slatkom zalogaju!
                                                      Kuvajmo srcem!