уторак, 24. март 2015.

Meksička salata

 Potrebno je:
500 g šampinjona,
500 g pečene i oljuštene crvene paprike,
6 - 8 ljutih  papričica,
300 g crvenog  pasulja (iz konzerve),
300 g  kukuruz šećerac ( iz konzerve),
2 - 3 čena belog luka,
1 praziluk (po želji)
ulje po potrebi, (1 kafena šoljica)
sirće po ukusu,
biber,
so po ukusu.
Priprema:
Šampinjone iseći na listiće, dodati ulje i dinstati na laganoj vatri. Kad se šampinjoni ohlade dodati ostale sastojke, seckanu papriku, iseckan luka, pasulj i kukuruz ocediti od suvišne tečnosti i dodati masi, dodati ulje, sirće, biber i so po ukusu, masu lagano promešati... Pre služenja salatu ohladiti oko pola sata u frižider  i poslužiti kao prilog, naravno ne zaboravite da napomenete da je u pitanju ljuta salata, barem bi trebala biti ali to svakako zavisi od želje same domaćice i količine ljutih paprika koje su dodate... Prijatno!