уторак, 23. фебруар 2016.

Praline sa narandžom

Brza priprema, a ukus odličan, deca ih posebno vole da li zbog ,,Plazme,, ili divnog ukusa koji daje sok od sveže ceđenog soka narandže, prosudite sami ....

Potrebno je:

250 g margarina,
200 g šećera u prahu,
100 g čokolade za kuvanje,
200 g mlevenih oraha,
200 g mlevenog keksa (Plazma)
1 narandža. 

Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje,
1 kašičica ulje.
Priprema:
Umutiti 250 g margarina sa 200 g šećera u prahu, dodati 100 g rendane čokolade, 200 g mlevenih oraha, 200 g mlevene plazme. Sve to sjediniti, dodati sok 1/2 narandže i rendanu koru (upotrebiti zamrznutu narandžu, tako je kora narandže lakša za rendanje). Celu masu lepo ujediniti i praviti oblike po želji, mogu biti bombice ili kolačići iz kalupa. Gotove kolačiće preliti glazurom od čokolade za kuvanje u kojoj se dodaje malo ulja, da bi glazura imala lepši sjaj, 
dekorisati po želji... 
Uživajmo u svakom slatkom zalogaju 
Kuvajmo srcem