уторак, 15. март 2016.

Čokoladni mafini sa ribizlom i borovnicom

Odavno su mafini jedna od omiljenih poslastica kod dece, uglavnom su zastupljeni na dečijim slavljima. Moja lepa gošća i nama vrlo draga curica Tea je bila zadovoljna ukusom, verujem da ni vaši prijatelji neće ostati ravnodušni. 
Potrebno je za 24  mafina:
3 jaja, 
250 g šećera u prahu,
200 ml mleka,
100 ml ulja,
100 g čokolade za kuvanje,
220 g brašna,
4 kašičice kakao praha,
1 prašak za pecivo,
1 vanilin šećer,
24 papirnih korpica za mafine.

Potrebno za fil:
400 ml slatke pavlake,
50 ml mleka,
čokoladne mrvice,
voće (ribizle i borovnice)

Priprema:
U posudi umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje, u drugoj posudi sjediniti brašno sa kakao prahom, praškom za pecivo, vanilom. Sve suve sastojke dodati prethodno umućenoj masi i sjediniti uz lagano mešanje. U pleh za mafine poređati papirne korpice i napuniti 1/3 korpice masom, dodati malo ušećerenih ribizli, borovnica i komadiće seckane čokolade, u koliko je potrebno dodati još malo mase u svaku korpicu.  Mafine peći na 170 - 180 stepeni (u zavisnosti od jačine vaše rerne) oko 15 - 20 minuta. Ohlađene mafine ukrasiti umućenom slatkom pavlakom, čokoladnim mrvicama i  voćem.
Uživajmo u svakom slatkom zalogaju 
Kuvajmo srcem