понедељак, 07. новембар 2016.

Bele praline sa višnjom

Malo čokoladno zadovoljstvo 


Potrebno je:
300 g bele čokolade,
80 g suve višnje,
2 - 3 kašičice liker od višanja,
20 g kokosovo ulje.

Priprema:
Suve  višnje iseckati na sitnije komade, staviti u liker od višanja i ostaviti 25  - 30 minuta, višnje će upiti malo alkohola i uticati na aromu samih pralina. Belu čokoladu izlomiti na sitnije komade, dodati kokosovo ulje i otopiti u topilici za čokoladu ili na pari uz stalno mešanje na laganoj vatri. Za savršen oblik praline koristiti silikonski kalup željenog oblika.


U pripremljen silikonski kalup naliti 1/2 kašičice otopljene čokolade, okrenuti malo silikon da se čokolada razlije po zidu kalupa, dodati već pripremljene višnje iz likera, ponoviti postupak sa dolivanjem otopljene čokolade, postupak ponavljati dok kalup ne bude pun, završni sloj napraviti otopljenom čokoladom (zatvoriti pralinu). Ostaviti 10 - 15 minuta na hladnom mestu ( frižider ili zamrzivač). Na hladnom mestu čokolada se jako brzo steže, laganim povlačenjem - širenjem i pritiskom na sredinu kalupa dobićete izuzetno lepe praline, savršenog oblika i ukusa. Praline ostaviti na hladnom mestu do služenja i naravno uživati u fantastičnom ukusu. Odličnog ukusa i vrlo dekorativne praline u kombinaciji sa drugim pralinama ili kolačićima svakako će biti savršen desert...


Uživajmo u svakom slatkom zalogaju