понедељак, 13. март 2017.

Čokoladni medaljoni



Potrebno je:

200 g crne čokolade, 
3 kašičice ulje,
10 badema,
10 lešnika,
10 oraha 
i još malo kandiranog voća
25 g papaja,
25 g ananas,
25 g pomelo,
25 g kora pomorandže,
25 g mango,
25 g suvo grožđe.
Dovoljna količina za oko 40 medaljona. 

Priprema:
Pripremiti veću tacnu sa papirom za pečenje na kome se mogu obeležiti krugovi prečnika 4 cm, to bi trebala biti smernica prilikom nanošenje čokolade, na taj način možemo dobiti pločice identične veličine.
Najbitnije je pravilno pripremiti čokoladu, čokolada se zagreva iznad vodene pare, stavlja se 2/3 čokolada i ulje, čokolada se meša dok se istopi, skloni se sa ringle i dodaje ostatak čokolade, na taj način će se temperatura čokolade spustiti. Tako pripremljena čokolada će biti dobra za rad. 
Čokoladu naliti  u kesu za dekoraciju, iseći vrh kese da se dobije željeni otvor, pomoću kese prateći liniju obeleženog kruga na papiru napraviti čokoladne medaljone, ili čokoladu kašičicom naneti na papir i lagano pritisnuti da se dobije pločica. Na još mekanoj čokoladi dodati orašaste plodove i kandirano voće. Čokoladne medaljone ostaviti na hladno mesto da se čokolada dobro stegne. Deca će sigurno biti srećna da pomognu i izradi ove male čokoladne poslastice. 


 Uživajmo u svakom slatkom zalogaju!