петак, 31. март 2017.

Projara sa sirom


Projara je još jedan način za pripremu ukusnog doručka, daleko zdravija od brze hrane i sendviča.  Za kratko vreme na stolu bude zdrav i ukusan obrok, a vrlo jednostavan za pripremu.


Potrebno je:
5 jaja,
180 ml jogurta,
150 ml ulja,
150 g belog kukuruznog brašna,
150 g pšeničnog brašna,
200 g sira,
1 prašak za pecivo.

Priprema:

U posudi sa kukuruznim brašnom dodati pšenično brašno i prašak za pecivo. Posebno umutiti jaja, dodati jogurt, ulje i so. Sve promešati i dodati brašno. Po potrebi dodati malo brašna ili jogurta u zavisnosti od potrebe da li testo želite da bude gušće ili ređe. Na kraju umešati sir, promešati i naliti u prethodno nauljenu tepsiju  ø  34 cm.

Rernu zagrejati na 200  stepeni, i peći oko 30 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne. U koliko projaru pečete u manjem plehu, testo će biti deblje pa samim tim  vreme pečenja treba produžiti.
Projaru servirajte toplu uz jogurt za doručak ili večeru. 

Uživajmo u svakom slatkom zalogaju!