уторак, 18. април 2017.

Uskršnji čokoladni mafini sa jagodama


 Radost na trpezi u vreme praznika...



Potrebno je za 12 komada:

100 g čokolade u prahu,
200 g šećera u prahu,
1/2 praška za pecivo,
250 ml mleka,
110 g brašna,
50 ml ulje,
1 jaje.


Za fil je potrebno:
500 ml slatke pavlake,
250 g čokolade za kuvanje.


Za dekoraciju:
100 g bele čokolade,
100 g crne čokolade,
6 jagode.


Priprema:
Umutiti jaje sa šećerom u prahu, dodati ulje i mleko. Posebno sjediniti suve sastojke: brašno, čokoladu u prahu, prašak za pecivo i dodati u pripremljenu masu, promešati varjačom da masa bude glatka. Naliti pripremljenu masu, puneći 2/3 korpice za mafine. Mafine peći na 180 stepeni oko 20 minuta (u zavisnosti od jačine rerne).


Za fil upotrebiti ,,Ganache krem,, 
Na laganoj vatri ugrejati 500 ml slatke pavlake vodeći računa da ne provri. Vruću slatku pavlaku dodati sitno izlomljenoj čokoladi i mešati da se čokolada otopi, ostaviti  masu da se ohladi. Može se staviti u frižider 1,5 - 2 sata. Ohlađen krem staviti u kesu za dekoraciju i zvezdastim nastavkom filovati mafine, dodati jagode i uskršnje čokoladne motive.


Za dekoraciju od crne i bele čokolade uz pomoć silikonskog kalupa napraviti uskršnju dekoraciju zeke, jaja...



Mafine dekorisati i poslužiti, svi će uživati u čokoladnom desertu i sočnim jagodama. 


Uživajmo u svakom slatkom zalogaju!