четвртак, 08. март 2018.

Slane perece


Perece, ukusno i hrskavo slano pecivo koje možete poslužiti toplo ili hladno. Odaberite dobar film i naravno okupite društvo. Mi smo uživali grickajući ih, nadam se da ćete i vi. 
























Potrebno je:
360 g brašna,
250 g putera,
250 g belog sira,
50 ml mleka,
1 žumanac,
1 kašičica so.
1/2 praška za pecivo.


Premaz:
1 belanac

Za posipanje:
himalajska so,
laneno seme,
susam.

Priprema:

Puter iseći na sitnije komade i umutiti ga penasto, dodati 1 žumanac, mleko i so. Sira narendati i sjediniti sa već pripremljenom  masom. Sve dobro sjediniti i dodati oko 300 g brašna pomešano sa praškom za pecivo. Ostatak brašna služi za posipanje podloge. Dobro umešeno testo istanjiti na pobrašnjenoj podlozi i istanjiti na debljinu od oko 1 cm. Uz pomoć modle praviti perece i slagati u pleh koji je obložen papirom za pečenje (u koliko ne koristite papir, dovoljno je pleh pouljiti). Naređane perece premazati belancetom i posuti laneno seme, susam i malo himalajske soli.
Perece peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni oko 12 - 15 minuta (u zavisnosti od jačine vaše rerne).