Slano pecivo


Slane korpice sa alevom paprikom


Ako imate malo vremena i volje da umesite nešto ukusno, korpice od domaćeg testa su pravi izbor za hladno predjelo. Korpice možete napraviti i par dana ranije, čuvati ih u dobro zatvorenoj kutiji, pre služenja napuniti nadevom i dekorisati...  Za jako malo vremena imaćete savršeno ukusne zalogaje na svom stolu. 

Potrebno je:
200 g margarina,
3 žumanca,
350 g brašna,
1  kašika mleka,
1  kašika limunovog soka,
2 kašičice aleve paprike, 
na vrh noža mlevenog bibera,
1/2 kašičice soli.

Za punjenje upotrebiti:
300 g punomasnog sira,
1 kašičica aleve slatke ili ljute paprike,
1 mala kašičica ulja.
malo svežeg peršuna.
dekoracija po želji.

Od pomenutih sastojaka umesiti glatko testo. Praviti male kuglice i svaku utisnuti u metalne modlice. Peći na 160 stepeni desetak minuta (u zavisnosti od jačine rerne) voditi računa da testo ostane svetlije boje. Ohlađene korpice puniti pripremljenom masom i ukrasiti po želji...


Od ove količine testa mogu se dobiti 50 - 60 korpica (opet u zavisnosti od veličine kalupa). Pečene korpice ohladiti i puniti po želji.  Na stolu ćete dobiti jako fine i ukusne zalogaje, zadovoljstvo sigurno neće izostati.