четвртак, 18. децембар 2014.

Mimoza salata


Potrebno je:
200 g praške šunke,
200 g kačkavalja,
100 g šargarepe,
200 g majoneza,
300 g milerama (može i pavlaka)
150 g (2 crvena krompira srednje veličine),
2 jaja,
masline za dekoraciju.

Svaka domaćica ima neki svoj proveren recept za ,,Mimozu,, kod nas se to priprema ovako...
Priprema:
Krompir, šargarepu i jaja obariti, ohladiti i oljuštiti. U staklenoj činiji na dnu rendati na krupnije rende prvo krompir, posoliti i naneti tanak sloj majoneza i milerama u drugom sloju narendati šargarepu, ponovo naneti sloj majoneza i milerama, zatim narendati šunku, opet naneti sloj majoneza i milerama. U sledećem sloju narendati jaja ili samo belanac (žumanac se može iskoristiti za dekoraciju), ponavlja se postupak sa majonezom i mileramom. U zadnjem sloju dodati kačkavalj rendan na sitnije rende. Od žumanca se može uraditi dekoracija ili ih jednostavno narendati u sredini činije, može se dodati neki cvetić od barene šargarepe, malo peršuna, maslina... Dekoracija uvek može biti po volji i želji svake domaćice. Pre služenja salatu ohladiti i neće izostati uživanje u divnom ukusu ove kremaste salate...