петак, 14. јул 2017.

Čokoladni sladoled


Pravo osveženje za vrele letnje dane, kada ništa ne prija tako dobro kao poslastica sa leda, sladoled je svakako poslastica broj jedan koje potražimo u toku leta, a i tokom čitave godine, zašto da ne. Odličan izbor za one koji vole desert bez pečenja. Vrlo rado provirim u friz ovih dana, tamo često naletim na moju omiljenu kombinaciju ukusa.


Evo jedne lagane čokoladno mlečne kombinacije, koja se priprema za svega par minuta. A onda malo strpljenja, sve to mora na led neko vreme i ukusan desert je tu... 

Potrebno je:
500 ml slatke pavlake,
200 ml kisele pavlake,
100 g šećera u prahu,
200 g čokolade.
50 g mlevenih lešnika.


Preliv:
100 g mlečne čokolade,
čokoladne mrvice.


Priprema:
Slatku pavlaku umutiti mikserom u čvrst sneg, dodati šećer u prahu i kiselu pavlaku. Sve  sjediniti. Čokoladu otopiti na pari i malo ohlađenu je postepeno dodati umućenoj masi, masu promešati da se sjedini i na kraju dodati mleveni lešnik. 
Masu za sladoled naliti u odgovarajuću posudu i staviti u komoru za hlađenje - zamrzivač. Dobro ohlađen sladoled servirati i dekorisati otopljenom čokoladom i posuti čokoladnim mrvicama. 
Okupite porodicu i prijatelje i provedite prijatno popodne uz odličan desert. 

Uživajmo u svakom slatkom zalogaju!